Blog: opmerkelijk ratjetoe

Dit is een nieuwe loot aan de stam van dingen die mij raken op de een of andere manier. Dat kan van alles zijn. Of het nut heeft? Dat weet ik niet. Het zijn dingen waar ik om moest lachen, nadenken, even ‘op blijf hangen’, of mij raken of wat dan ook. Kan nog verder uitgewerkt worden.

Kijk maar mee:

december 2022
Kerstgedachte lagere school

ik zat op een katholieke school in Maastricht, gerund door nonnen. We kregen godsdienst van meneer pastoor. De pastoor had nogal een dikke buik en daarmee bedekte hij het halve tafeltje Er is overigens ook helemaal nix blijven hangen van de vragen die we kregen. Maar toen kwam de vraag: wanneer komt Jezus op aarde? Ha, dat wist ik. Ik stak mijn vinger op en zei vol vertrouwen: ieder jaar met Kerstmis. Nou dat was enorm fout geantwoord. Dat werd mij heel duidelijk gemaakt. Ik werd nog net niet de klas uit gestuurd. Het antwoord moest zijn: bij het Laatste Oordeel. Na al deze jaren vind ik mijn eigen antwoord nog steeds heel begrijpelijk en hun reactie onbegrijpelijk.

maart 2022
Helaas nog steeds niet voorbij

Je hoopt dat de volgende generatie niet meer hoeft op te boksen tegen vooroordelen tegen vrouwen. Maar dat is niet zo.
Mijn hoogopgeleide nicht die in de wetenschap verder wil, ondervindt het aan den lijve. Bij haar promotie werd dat al duidelijk. En dan heeft ze nog een heel traject te gaan, stel dat ze in de wetenschap verder wil.
Ik stuur haar af en toe wat veelzeggende plaatjes door. Een kleine selectie:

Dit is de ‘Munic Security Conference’ 2022

Op de scheurkalender 2022 deze quote:

En dan eindelijk gerechtigheid voor Simone de Beauvoir. Zij was niet het slaafje van JP Sartre, maar een zelfstandige, onafhankelijke vrouw, zo blijkt uit de biografie die Kate Kirkpatrick in 2019 heeft gepubliceerd. Kirkpatrick heeft kunnen putten uit nooit eerder beschikbare dagboeken en correspondentie. Dat het zo lang heeft moeten duren! Eerst geprezen als feministe (de tweede sekse was een ‘must-read’ in mijn tijd), dan weer verguisd en nu een evenwichtige biografie. Vraag is wie de grote denker was van de twee.

juli 2017
Eskimoteren kun je leren šŸ™‚

Ik heb een Oru kayak gekocht. Dat is heel leuk, maar ook een heel wankel bootje, om in te stappen en wat te doen als ik omsla. Nou heb ik op You Tube filmpjes opgezocht waarin ze laten zien hoe je dat moet doen.

In Azillanet ga ik het in het zwembad leren. Hopelijk na de vakantie verslag…

juni 2017
Dit is zo schattig bedacht, ja en zielig ook

tekst uit interview met Bob Wolkers.

mei 2017
Israƫl museum Jeruzalem: tijdelijke tentoonstelling

Alina Szapocznikow, cleaning woman, 1965

Bijzonder beeld nietwaar. Helemaal begrijpen doe ik het natuurlijk niet, maar wat mij frappeerde is dat de kunstenares een ‘cleaning woman’ heeft ontworpen en de tekst van de tentoonstelling spreekt over een ‘housewife’. Hmm, tussen 1965 en 2017 is de vrouw weer tot poetsmadam gedegradeerd. Wel een veelzeggende verspreking.

mei 2017
Net terug van onze eerste reis naar Israƫl en de Palestijnse gebieden. Wat een ingewikkelde geschiedenis, wat veel oorlogen, bestanden, schietpartijen, betrokkenheid van veel verschillende partijen. Wat een leed zowel aan Joodse als een Palestijnse kant. Maar hoe kun je elkaar dit aan blijven doen. De Israƫli zijn zo systematisch bezig om de Palestijnen het leven met de dag onmogelijker te maken. Zo systematisch, zo wreed. Hoe kun je dit je buren aandoen.

Kijk eens naar de docu die Menno Bentveld maakte voor de VARA. ik ga ook nog op zoek naar een driedelig programma over Jeruzalem.

maart 2017
Deze tekening heb ik al jaren in mijn bezit. Af en toe kom ik hem weer eens tegen en dan moet ik – ook al is het natuurlijk erg – iedere keer weer erg lachen. Hij is zo bot en zo duidelijk:

commentaar toch verder overbodig.

27 juni 2016: ik heb een Griekse voet….
De vorm van je voet en tenen zegt veel over je persoonlijkheid.
griekse-voet
Type 4. De Griekse voet.
Mensen met een Griekse voet worden gekenmerkt door veel vertrouwen, creativiteit en een passie voor een verscheidenheid aan sporten. Ze kunnen veel dingen tegelijk doen. Ze hebben veel onontdekte talenten die zich pas op latere leeftijd zullen openbaren.
(bericht van de site: blijf-positief.com)

En nu maar afwachten wat ze bedoelen met ‘pas op latere leeftijd’.

24 maart 2016: koppie leeg..

koppie-leeg

artikel uit de Volkskrant van 23 maart 2016.

De tekst is niet zo goed te lezen, maar de context is wel duidelijk. Ik vind de tekening ijzersterk en ook een beeld om moed uit te putten als je je een keer een oplichter voelt. Je kunt op zo’n moment dan weer om jezelf lachen, omdat je weet dat het koppie niet leeg is. Ik moet iedere keer weer lachen als ik die papegaai zie met die stomme tekst: koppie leeg, koppie leeg.

21 december 2014: Verschil blogspot en website

Bij het ontwikkelen van de site van mijn vader heb ik veel geleerd. Op mijn eigen site maak ik tot nog toe helemaal geen gebruik van berichten. En dat terwijl een blog daarop draait. Op de blogspot van mijn vader heb ik uren gezocht naar een mogelijkheid om pagina’s te maken. Dat is ook gelukt, maar niet echt de bedoeling. Dat merkte ik toen ik het blog om wilde zetten naar een site. Gelokt door allerlei wervende teksten als: uw blog in drie stappen moeiteloos omgezet op een site met gratis eigen domeinnaam. Ja wie wil dat nou niet. Affijn, om een heeeeel lang verhaal kort te maken: de berichten worden inderdaad moeiteloos omgezet, maar de pagina’s niet.

Denk je nog Ok, kopiĆ«ren en foto’s opnieuw tussen voegen. Maar de tekst kwam in een loop terecht en produceerde zelf pagina’s codes die zichzelf maar bleven aanvullen. Alles eruit gegooid en in Word teksten bewerkt. Dat betekende iedere keer een pagina of tien aan codes weggooien.

Nu gebruik ik de berichten juist heel veel op de site van mijn vader om alles wat ik aan informatie krijg, meteen vast te leggen. Later ga ik dan bedenken hoe ik al die informatie in een mooi verhaal kan gieten. Kijk maar eens op de site van mijn vader. Klik HIER om de site rechtstreeks te bezoeken.

Ā