Nog wat oudere maaksels

in 1997 maakte ik nog een nachtkastje, nu voor het zusje van mijn nichtje. Dat moest aan hele andere eisen voldoen. Het moest een vuurtoren worden met licht erin en hij moest roze zijn. Een top met licht erin, een open vak en twee klep vakken was het resultaat.

In 1995 maakte ik op verzoek voor mijn nichtje een nachtkastje voor haar bovenbed. Er moest absoluut een laatje in. Dit is het geworden. Het blauw met roze gedeeelte is het laatje dat een beetje open staat. Eronder nog een plankje.

laatje staat half open

Rond 1995 maakte ik dit nachtkastje. Ik had het gezien in een huis dat we in Frankrijk hadden gehuurd. Aangezien ik geen werktekening maak of eerlijker gezegd: kan maken, was het een heel werk om werkende weg alle opdoemende problemen te tackelen.Ik had op een cursus geleerd hoe je zwaluwstaartverbindingen moest maken met kruishout en beitel. Voor dit kastje heb ik echter een hulpstuk gekocht waardoor de zwaluwstaarten ook echt pasten.

In 1995 maakte ik op een eendaagse cursus dit werkbankje. Het was meteen al heel handig in de trein toen alle zitplaatsen bezet waren. Het is in 2020 nog steeds in gebruik.

Om en nabij 1992 maakte ik van een ladenblok van Lundia en een rolluik een audiomeubel. Ik kreeg er van Lundia 25 euro voor in hun wedstrijd voor originele ideeën met Lundia onderdelen.

Hete originele zit erin dat ik het ladenblok in een lange kast heb geplaatst en dat ik het bovengedeelte heb afgesloten met een rolluik.

Je koopt losse latjes voor het luik en frames waarin ze kunnent rollen. Je maakt alles zelf op maat maken. Mooie uitvinding.

Het is nu 2020 en de kast staat er nog steeds. Degelijk ontwerp:).