2020 horren op maat maken

Vorig jaar heeft de tijgermug zijn/haar intrede gedaan in Azillanet. Je herkent ze niet alleen aan hun uiterlijk maar ook aan de grote bulten die ze geven. En dat doen ze de hele dag door. Sein om nog eens naar horren te kijken. Want het verpest toch een beetje de lol.

Er komt wel enige creativiteit bij kijken. De raampjes van de wc beneden en de douche boven zijn klein in een taps toelopende dikke muur.

HOR DOUCHE

hor douche

In de grote vuilniscontainer zag ik een blauw-geel speelgoeddoel om mee in het water te spelen. Het leek me iets nuttigs. Dus meegenomen en op maat gemaakt voor de douche. Een stuk gaas van de oude lamellen eraan vastgenaaid en met een touwtje eromheen vast getrokken in de raamopening. Daarna het touwtje weggehaald. En dat kostte geen cent. Dat is een beetje de sport: oude materialen gebruiken. Zo ook de volgende hor.

HOR WC

hor wc

Helaas was er maar een doel weggegooid. Dus was een nieuwe oplossing nodig.Ook nu waren de oude lamellen weer goed bruikbaar. Vastgeniet aan de boven- en onderkant op een houtje (oud stuk van de luiken). Op het bovenhoutje een stukje fietsband geniet aan de zijkant om het houtje beter vast te klemmen en het zit! Kosten € 0,00.

Dan de hor in het keukenraam. We hadden eerder al een hor gekocht en die met haakjes opgehangen in het keukenraam. Je kon hem dan ’s winters eraf halen. Maar het werkte niet. De flappen waaiden de hele tijd naar binnen en waren niet goed vast te zetten, omdat je ook nog bij de vensterbank moest kunnen van binnenuit om de luiken dicht te doen bijvoorbeeld. Nou heb ik de douchestang ontdekt. We hadden er nog een liggen. Waarschijnlijk is gedacht dat ie kapot was. Dat was dus niet zo. Idee was om de douchestang onderaan de flappen te zetten, opdat ze niet meer naar binnen zouden waarien. Dat werkte dus niet. Nieuw idee: de flappen aan elkaar naaien. Frans als onontbeerlijk hulp heeft het mooi afgespeld en ik heb ze op de naaimachine aan elkaar gezet.En nu werkt het wel.

HOR KEUKENRAAM

zonder hulp vaart niemand wel

met douchestang.

Aan de onderkant zie je aan de buitenkant de witte douchestang nog zitten. Nu waaien de flappen niet meer op en kun je toch bij de vensterbankt. Echt een heel handig ingrediënt!

KLAMBOE SCHOMMELBANK
Mijn favoriete plak was de schommelbank. Nadat ik het vorig jaar heel gemeen gebeten was door een tijgermug was de lol er een beetje af. We kochten daarom in Nederland een klamboe van 2×2 meter.

schommelbankklamboe

We hebben de klamboe opgehangen in de olijvenbomen. het is een mooie bubbel geworden waarin je lekker kunt borrelen en lezen! Hmmm die stenen zullen wel gauw gaten in het gaas maken. Wat nu?

zandzakken

We besloten zandzakken te maken. Ik vond nog oude stof die ik ooit gekocht had voor de ligstoelen. Lekker stevige stof.Maar toen. In de wijde omgeving geen zand te bekennen en om daar nou voor naar het strand te gaan. Dat ging te ver. Niet getreurd. we vonden een berg hele kleine steentjes die worden gebruikt om asfalt ‘vast te plakken’. Ik maakte twee zakken en we vulden die. Hmm, dit lijkt een overkill. Veel te zwaar om de opening telkens open en dicht te maken. Kleinere zakken zijn vereist. Zo gezegd, zo gemaakt. Frans vond het absoluut noodzakelijk dat daar handvatten (handvaten is ook goed:)) in kwamen. En aldus geschiedde.

met zandzakken

Het eindresultaat. En nu maar afwachten hoe lang dit werkt met zoveel verschillende mensen.

HOR SLAAPKAMERRAAM
Al langer dachten we na over een hor op de slaapkamer. Wij slapen met de luiken open en sinds er een keer ’s nachts een vleermuis op mijn schouder landde, is het slapen zonder klamboe niet mijn liefste keus. Dit jaar was er geen klamboe!
Dat betekende weer zoeken naar een oplossing. We hadden oude ‘in-between-stof van thuis meegenomen om een hor in het raam te maken. Maar ook hier gold: je moet hem makkelijk kunnen verwijderen om de luiken dicht/open te kunnen doen.

hor slaapkamer

Een stok aan de bovenkant opgehangen aan twee haken is afneembaar. Aan de boven- en onderkant van het hekwerk heb ik stevige banden genaaid met per band drie strikken. De hor is dus makkelijk weg te halen. Aan de zijkanten zit elastiek om het opwaaien door de wind te minimaliseren.
Onze bevallige assistente laat zien hoe het werkt in het volgende filmpje:

hor slaapkamer03

En ook deze hor kostte €0.00 euro. Dan rekenen we de inzet van hoogopgeleide werknemers niet mee, dat begrijpt u.